Bedrijfsprofiel

Bedrijfsprofiel

Welkom

Hieronder vindt u verschillende bedrijfsprofielen van onze sponsoren.

Bedrijfsprofiel Loyens & Loeff

Loyens & Loeff N.V.
Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Mogelijkheden voor studenten
Loyens & Loeff biedt derde- en vierdejaars studenten Notarieel recht de mogelijkheid om een nationale of internationale stage te lopen. Onze stages duren twee maanden. Indien je kiest voor een internationale stage, loop je een maand mee in een van onze Nederlandse vestigingen. De tweede maand breng je door in een van onze buitenlandse kantoren. Tijdens een stage draai je volledig mee in onze praktijk. Zo ga je vanaf de eerste dag aan de slag met interessante rechtsvragen, woon je cliëntbesprekingen en zittingen bij en neem je deel aan diverse trainingen, cursussen en sociale activiteiten. Voor getalenteerde studenten heeft Loyens & Loeff een speciale studiebeurs. Deze beurs biedt je de mogelijkheid om een jaar in het buitenland te studeren. Daarnaast organiseren wij verschillende business courses en is het mogelijk nader kennis te maken met ons kantoor door middel van een kantoorbezoek en tentamentrainingen.

L&L Academy voor starters
Wij realiseren ons dat de dagelijkse praktijk binnen de bedrijfsjuridische dienstverlening verschilt van wat je op de universiteit hebt geleerd. Om de omschakeling van theorie naar praktijk zo soepel mogelijk te laten verlopen, heeft ons kantoor voor beginnende advocaat-stagiaires, fiscalisten en kandidaat-notarissen een speciale opleiding in het leven geroepen: de Loyens & Loeff Academy. Hierin bieden wij onze nieuwe medewerkers een praktijkgericht introductieprogramma. Na de Academy volgen startende medewerkers de beroepsopleiding die aansluit bij hun beroepsgroep. Gedurende het gehele jaar kun je bij ons solliciteren voor de functie van kandidaat-notaris.

Solliciteren
Wil je nader kennismaken of solliciteren? Neem dan contact op met Florine Hibbel via het telefoonnummer 020 578 5318 of solliciteer via onze website www.loyensloeffacademy.com

Bedrijfsprofiel AKD

AKD is een van de grootste onafhankelijke kantoren van de Benelux. We bestaan uit een hecht team van bevlogen advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Stuk voor stuk aanpakkers en teamspelers. Met een no-nonsense mentaliteit en passie voor hun vak. Jij werkt graag in teamverband, met collega’s en cliënten. Bij een kantoor met korte lijnen, heldere taal en een efficiënte aanpak. Zo doen wij dat bij AKD.

Onze praktijk
We hebben kantoren in Amsterdam, Breda, Eindhoven, Rotterdam, Brussel en Luxemburg. Circa 220 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn werkzaam in de volgende praktijkgroepen:
• Arbeid & Pensioenen
• Bedrijfsfraude & Strafrecht
• Belastingadvies
• Bouw en Vastgoed
• Europees en Mededingingsrecht
• Finance & Structuring
• IP & Technology
• Litigation & Insolvency
• M&A Contracting
• Notariaat
• Overheid en Onderneming
• Transport & Energy

Ontwikkeling
De ontwikkeling van onze mensen vinden we enorm belangrijk. Natuurlijk kom je niet zomaar bij AKD binnen: we verwachten uitstekende studieresultaten, zelfstandigheid, ondernemerschap en een flinke dosis eigenheid. Maar als je eenmaal bij ons werkt, dan krijg je alle ruimte om je verder te specialiseren en je talenten te ontwikkelen. We bieden je hoogwaardige opleidingen, plus de nodige persoonlijke begeleiding.

Meer weten?
Als starter kies je bewust voor een Top 5-kantoor. Jouw frisse blik geeft de cliënt vaak een andere kijk op de zaak en je vecht graag voor jouw ideeën. Je hebt een uitgesproken mening, ook als het spannend wordt. Je houdt van aanpakken, no-nonsense en een steile leercurve. Sta je op scherp? Bel met Robin of Thaira op
088 253 53 86 of mail naar recruitment@akd.nl. Op www.werkenbijakd.nl vind je onze kennismakingsactiviteiten, een overzicht van de vacatures voor studenten en starters, en meer.

Bedrijfsprofiel Baker McKenzie

BE BAKER MCKENZIE
Start your career
Ben jij klaar voor het echte werk? Wij maken graag kennis met je. Op werkenbijbaker.nl kun je een kijkje nemen in onze wereld. En met ons in contact komen. Wanneer zien we je?

http://www.werkenbijbaker.nl/https://goo.gl/G2CgDB


Wanneer je kiest voor een carrière aan de Zuidas, weet je waar je voor kiest. Je gaat jezelf razendsnel ontwikkelen en je grenzen verleggen. Je wilt die extra mile gaan. De voldoening voelen als je alles hebt gegeven. De ontlading wanneer je het succes viert met je collega’s. Hierin verschillen wij niet van al die anderen. Wat ons anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega’s. Je kunt jezelf zijn, wij vinden het bijzonder dat we allemaal verschillen want dat maakt dat we elkaar aanvullen. Wij delen dezelfde interesses en passie voor het vak. Vanaf je eerste dag hoor je er direct bij. Je krijgt verantwoordelijkheid en kunt laten zien wat je in huis hebt. Wij zijn Baker McKenzie en wij zoeken talent dat zich hierin herkent. Talent dat zichzelf is en onderdeel van Baker McKenzie wil worden.


Als advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist start je bij ons in één van de gespecialiseerde praktijkgroepen. Je werkt direct aan grote, vaak internationale dossiers. En je hebt veel contact met cliënten, zodat je snel ervaring opbouwt.

Wil je sfeer komen proeven? Onze deuren staan open, je bent welkom tijdens een stage of met je studievereniging. Ook organiseren wij regelmatig onze ‘Baker Koffie’ waarin je op informele wijze kennismaakt met ons kantoor en je toekomstige collega’s.


Nieuwsgierig? Kijk op http://www.werkenbijbaker.nl/https://goo.gl/G2CgDB

Bedrijfsprofiel Bird & Bird

Bird & Bird
Bird & Bird is een internationaal advocatenkantoor waar advocaten, notarissen en fiscalisten juridische dienstverlening op topniveau combineren met diepgaande kennis van high tech en (gereguleerde) sectoren zoals: Technology & Communications, Energy & Utilities, Life Sciences en Media. Deze duidelijke sectorfocus is kenmerkend voor de manier waarop Bird & Bird haar cliënten bijstaat. Bird & Bird heeft 27 vestigingen in 18 landen in Europa, Midden-Oosten, Azië en Australië. Het is een hecht netwerk van kantoren, waar onderling veel kennis wordt uitgewisseld en gedeeld. Wereldwijd werken er ruim 1100 juristen bij Bird & Bird.

Den Haag
Ons Nederlandse kantoor is gevestigd in Den Haag. Hier zijn ongeveer 80 juristen werkzaam. Onze cliënten zijn grote en middelgrote ondernemingen in met name Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bird & Bird is een full-service kantoor. Ons kantoor is ingedeeld in de volgende secties: TIME (Telecom Internet Media & Energie), IE, Ondernemingsrecht, Arbeidsrecht, Tax en Notariaat.

Bird Academy
Bij Bird & Bird kies je als advocaat-stagiair zelf binnen welke sectie je werkzaam wilt zijn. Het is bij ons niet gebruikelijk om gedurende je advocaat-stage een sectiewissel te maken. Je krijgt een allround opleiding en je specialiseert je in het vakgebied van jouw voorkeur. Om ervoor te zorgen dat je voldoende kennis hebt om aan de slag te gaan met deze zaken, is er de Bird Academy. Deze interne opleiding, die je volgt naast de beroepsopleiding, zorgt ervoor dat je kunt uitblinken op jouw vakgebied. Als advocaat werk je vervolgens binnen één of meerdere van de bovengenoemde sectoren waarin je je nader wilt verdiepen. Werken bij Bird & Bird doe je in teamverband, zowel binnen de Nederlandse vestiging als internationaal.

Cultuur
De sfeer binnen ons kantoor wordt door onze medewerkers als informeel, open en dynamisch ervaren. De deuren staan bij ons altijd open en we lopen vaak bij elkaar binnen voor advies of overleg. Dat wij vaak in teams werken waarbij expertise vanuit verschillende secties samen komt, maakt de samenwerking extra interessant.

Nader kennismaken
Wil jij een keer kennismaken met Bird & Bird? Meld je aan voor onze STEP In-housedag, solliciteer voor een student-stage van twee maanden of schrijf je in voor de Bird & Bird Coffee Break via onze website www.werkenbijbirdenbird.nl.

Solliciteren
Wij zijn voortdurend op zoek naar juridisch talent met teamspirit en belangstelling voor de sectoren waar wij ons op richten. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken met ieder twee partners en een kennismaking met jongere kantoorgenoten. Heb je interesse, mail dan je motivatie, CV, cijferlijsten (middelbare school, bachelor en master) en eventuele stage beoordeling naar recruitment@twobirds.com.

Bezoek ook ons juridische kennisportal op www.birdbuzz.nl. Met je vragen kun je ook altijd terecht bij onze afdeling Recruitment via 070 – 353 88 00 of per mail via recruitment@twobirds.com.

Bedrijfsprofiel DLA Piper

Bigger career
DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd. Kom je bij ons werken, dan krijg je meteen 8.000 collega’s in meer dan 30 landen. Daardoor ben je in no time uit je comfortzone en krijg je meer kansen om je te ontwikkelen. Persoonlijk, maar ook op het gebied van best practices, processen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij DLA Piper krijg je vroeg in je carrière big opportunities, maar als big talent wordt er ook veel van je gevraagd.

Bigger scope
Door de samenwerking met onze collega’s wereldwijd heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken en leer je om te adviseren vanuit een brede scope. Uiteraard kun je eenvoudig beschikken over alle kennis en ervaring die er bij alle DLA Piper kantoren aanwezig is.

Bigger progress
De DLA Piper Career Academy biedt je de kans om de beste opleidingsprogramma's te volgen en/of internationale ervaring op te doen. Van junior tot partner: je wordt begeleid met een continu opleidingstraject. Zo kom je er snel achter wat jouw sterke en minder sterke punten zijn en blijf je nieuwe skills ontwikkelen.

Bigger impact
DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat georganiseerd is in 8 praktijkgroepen: Ondernemingsrecht, Finance & Projects, Arbeidsrecht, Intellectueel Eigendomsrecht & Technologie, Herstructureringen, Litigation &Regulatory, Belastingrecht en Onroerend Goed. Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook ingrensoverschrijdende zaken.

Bigger world
Met 207.155 uur aan pro bono-werkzaamheden in 2013 zijn we een van de grootste pro bonoleveranciers ter wereld. En daar zijn we trots op.DLA Piper Amsterdam steunt onder andere WomenWin, Dance4Life, Net4Kids en TrustLaw. Maar je krijgt bij ons ook de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

Bigger responsibility
Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft je ook de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

Bigger talent
Studeer je rechten en heb je een groot talent? Schrijf je dan in voor de 'Bigger Pitch' , dé Talentclass van DLAPiper die in het najaar weer van start gaat. Opbigopportunities.nl vind je meer informatie over de 'Bigger Pitch' maar je kunt je daar ook aanmelden voor een stage of één van onze inhousedagen.

Contactpersoon: Recruiter DLA Piper Maya Visser
E-mail: maya.visser@dlapiper.com; Telefoon: +31-20-5419820

Bedrijfsprofiel Van Doorne

Werken bij Van Doorne

Wanneer je bij Van Doorne werkt, werk je iedere dag met specialisten samen om de belangen van onze cliënten de behartigen. Dat doen wij voor elke sector, op vele rechtsgebieden, zowel vanuit Amsterdam als Londen. Daarbij geloven wij in persoonlijke aandacht en een hechte samenwerking. Zowel met onze cliënten als met elkaar. Van Doorne is groot genoeg om alle specialismen in huis te hebben én klein genoeg om elkaar te vinden. Dat noemen wij ‘de charme van een groot kantoor’.

Steile leercurve

Onze advocaten, notarissen en fiscalisten zijn even pragmatisch als ambitieus. Ook als stagiaire of medewerker zul je merken dat de lat hier hoog ligt. Kom je bij ons werken, dan verwachten wij dat je het beste uit jezelf haalt. Dat je ambitieus genoeg bent om kansen te herkennen én te grijpen. Dat je niet afwacht, maar zelf het initiatief neemt. Andersom mag je van Van Doorne ook het nodige verwachten. Een uitdagende en inspirerende werkomgeving bijvoorbeeld. Of de bereidheid om te investeren in jouw talent.

Continu bij de les

Met juridisch inhoudelijke cursussen, jurisprudentielunches, studiedagen, trainingen en seminars houden wij je continu bij de les en leggen wij de basis voor een succesvolle juridische carrière. Speerpunt in ons opleidingsprogramma is training on the job. Zowel tijdens je stage als daarna investeren wij continu in je ontwikkeling. Dat doen wij samen: Van Doorne biedt je de tools om verder te groeien, maar het initiatief ligt bij jou.

De verbindende kracht

De oplossing voor veel problemen vraagt naast juridische expertise ook om creativiteit. achter de vraag. Wij geloven in het samenbrengen van specialisten en het leggen van verbindingen. Om zo sterker te kunnen adviseren in complexe zaken. Dat noemen wij de verbindende kracht. Het brede palet aan mensen in onze organisatie maakt dit mogelijk. En dat is wat wij jou bieden. Een brede ontwikkeling, gericht op specialisten die weten te verbinden. Dat is onze kracht. Dat is jouw kracht. Dat is de verbindende kracht.

Natuurlijk kunnen wij nog veel meer over onszelf vertellen. Maar liever laten wij je zelf een beeld vormen van ons kantoor, onze mensen en onze sfeer. Ga naar www.werkenbijvandoorne.nl of neem contact op met een van onze recruiters en ontdek of jij bij ons past.

Neem voor meer informatie contact op met:

davita

Davita Alderlieste

Recruiter

T: +31206789331

E: alderlieste@vandoorne.com

Bedrijfsprofiel Eversheds Sutherland

Bedrijfsprofiel Freshfields Bruckhaus Deringer

Freshfields Bruckhaus Deringer geldt wereldwijd als één van de meest toonaangevende internationale advocatenkantoren.

Cliënten schakelen ons in voor juridische dienstverlening op het allerhoogste niveau. We zijn ambitieus en altijd op zoek naar mensen die niet tevreden zijn met 90% en juist díe extra stap willen zetten voor het beste resultaat. Uiteraard met een gezonde dosis relativeringsvermogen en 'sense of humour'. Daarnaast verwachten wij dat je onder meer flexibel, stressbestendig en creatief bent, maar ook over een 'global mindset' beschikt. Ons favoriete selectiecriterium is dan ook: 'excellent, and not too serious'.

 

Freshfields Amsterdam: groot en klein tegelijk
Wereldwijd werken circa 2.500 advocaten, fiscalisten en (kandidaat-) notarissen bij ons. In Amsterdam zijn we met ruim 90 juristen een internationaal en overzichtelijk kantoor. We willen tot de beste kantoren behoren met behoud van onze huidige omvang. Onze praktijkgroepen richten zich op de advies-, transactie- en procespraktijk ten behoeve van nationale en internationale ondernemingen, financiële instellingen en investeerders.

 

Praktijkgroepen
Antitrust, Competition and Trade

Corporate (incl. Notariaat)

Dispute Resolution

Employment, Pensions and Benefits

Finance

Intellectual Property / Information Technology

Tax

 

Wat mag je verwachten?
Kiezen voor Freshfields betekent, kiezen voor een uitdagende, plezierige en informele werkomgeving. Een omgeving waarin je jezelf snel kunt ontwikkelen en je eigen verantwoordelijkheid voor cliënten kunt nemen. Als associate werk je direct volwaardig mee in je praktijkgroep. Jouw loopbaan kan, afhankelijk van je voorkeur, binnen iedere praktijkgroep beginnen. Een sectiewissel is mogelijk, maar niet verplicht.

 

Stages
Een studentstage is een ideale oriëntatie. Als studentstagiair zit je bij een ervaren medewerker op de kamer en draai je volledig mee in onze dagelijkse praktijk. Op deze manier krijg je een goed beeld van de aard en de inhoud van het werk. Daarnaast is het mogelijk bij een aantal van onze praktijkgroepen als werkstudent aan de slag te gaan.

Naast de studentstage en het werkstudentschap organiseren wij ieder jaar een internationaal stageprogramma: Freshfields Connect. Als Connectstagiair loop je zes weken stage op ons kantoor te Amsterdam en vervolgens vier weken stage bij één van onze andere kantoren in het buitenland.

 

Ben jij 'excellent, and not too serious'? Informeer dan bij één van onze recruiters naar de stagemogelijkheden.

Contact
Voor vragen of meer informatie over solliciteren/stages:

Saskia Hoeneveld, Recruiter

T          +31 20 485 75 74

E          saskia.hoeneveld@freshfields.com

W         www.werkenbijfreshfields.com

 

Voor vragen of meer informatie over stages/evenementen:

Lydia Stolte, Graduate Recruiter

T          +31 20 485 75 17

E          lydia.stolte@freshfields.com

W         www.werkenbijfreshfields.com

Bedrijfsprofiel Houthoff Buruma

houthof_bedrijfsprofiel

Houthoff Buruma
Houthoff Buruma is één van de grootste kantoren van advocaten, notarissen en belastingadviseurs in Nederland. Circa driehonderd hooggekwalificeerde specialisten leveren maatwerk aan ondernemingen en organisaties die streven naar excellente prestaties.

Praktijk
Wij richten ons op het topsegment binnen het bedrijfsleven en de publieke sector; organisaties waar de belangen groot zijn. Voor deze doelgroep vormen wij een full-service kantoor, met specialisten die thuis zijn binnen vrijwel alle bedrijfsmatige vraagstukken.

Binnen Houthoff Buruma onderscheiden we verschillende praktijkgroepen. Kijk voor een overzicht van alle praktijkgroepen op werkenbijhouthoff.com

Intelligente oplossingen
Onze aanpak kenmerkt zich door een gedegen, praktische benadering. Onze juristen combineren juridische expertise met ondernemerschap en diepgaande kennis van economische sectoren. We zoeken naar intelligente oplossingen voor onze cliënten. Dat houdt onze praktijk uitdagend en doet tegelijkertijd recht aan de concrete doelstellingen van onze cliënten.

Internationale oriëntatie
Als onafhankelijk advocatenkantoor opereert Houthoff Buruma internationaal in het topsegment van de markt. Wij hebben kantoren in Londen, Brussel en New York, wat directe toegang biedt tot de internationale financiële wereld en Europese instellingen. Ook werken wij nauw samen met toonaangevende kantoren in belangrijke economische centra.

Houthoff Buruma is als exclusief lid voor Nederland aangesloten bij Lex Mundi, het grootste internationale netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren ter wereld. Het lidmaatschap van Lex Mundi biedt toegang tot 160 jurisdicties wereldwijd.

Een uitdagende carrière
Als startende jurist heb je bij Houthoff Buruma veel mogelijkheden om een uitdagende carrière op te bouwen die bij jou past. Hoe ver je loopbaan reikt, heb je zelf in de hand. Beschik je over het talent, de ambitie en de werklust om de top te bereiken? Dan ondersteunen wij je op alle mogelijke manieren. Er is volop ruimte voor eigen initia¬tieven en persoonlijke ontwikkeling.

Kennismaken
Er is maar één manier om erachter te komen of Houthoff Buruma voor jou het beste kantoor is: kom kennismaken. Wij bieden onder meer de mogelijkheid om studentstage te lopen op één van onze vestigingen. Gedurende twee maanden loop je mee in de dagelijkse praktijk; je gaat mee naar rechtszittingen, een kort geding of een comparitie. Verder maak je korte opdrachten, schrijft notities en doet zoekopdrachten in de bibliotheek. In Amsterdam en Rotterdam beschikt Houthoff Buruma over studentenappartementen die elk plaats bieden aan twee student-stagiaires die van ver moeten komen.

Kennismaken met Houthoff Buruma kan tevens door deelname aan één van onze Jong Hout The Game dagen, een Café Jong Hout, via activiteiten georganiseerd door studie- en studentenverenigingen of tijdens een kennismakingslunch.

Ook organiseert Houthoff Buruma jaarlijks twee meerdaagse masterclasses:
Jong Hout Masterclass | eerste week van juli
Jong Hout Masterclass Notarieel | derde week van februari

Solliciteren
Bij Houthoff Buruma weet je al na één dag solliciteren of je bent aangenomen. De sollicitatiedagen worden tweemaal per maand georganiseerd. Zie werken bij Houthoff.com wanneer deze dagen plaatsvinden.

Contact
Kijk op werkenbijhouthoff.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Anouk Verbakel | 020-6056262 | a.verbakel@houthoff.com | Amsterdam | Groningen | Tilburg | Utrecht
Usha Chirimar | 010-2172257 | u.chirimar@houthoff.com | Maastricht | Nijmegen | Rotterdam | Leiden | Fiscaal
Florine Keijzer | 020-6056260 | f.keijzer@houthoff.com | Vragen over startfuncties en de sollicitatieprocedure

Bedrijfsprofiel NautaDutilh

ND_advert-A4_DEF#2.indd

Bedrijfsprofiel Nico Notarissen

NICO Notarissen

Wat is NICO?
NICO is een samenwerkingsverband van de grotere Nederlandse notariskantoren. Een samenwerkingsverband op alle denkbare gebieden, maar altijd vanuit één basisgedachte: de kracht van het delen. NICO kantoren delen kennis, producten, innovaties en het netwerk waarin zij opereren. NICO verzorgt vakinhoudelijk overleg en cursussen over een breed scala aan onderwerpen voor de mensen die bij de kantoren werkzaam zijn.

Wie is NICO?
De 16 NICO kantoren zitten verspreid over heel Nederland:
Damsté advocaten – notarissen – Enschede
De Haan Advocaten & Notarissen – Groningen, Leeuwarden en Stiens
Daamen De Kort van Tuijl notarissen – Tilburg en Udenhout
Hekkelman Advocaten & Notarissen – Arnhem en Nijmegen
Hermans & Schuttevaer Notarissen – Utrecht
Huijbregts Notarissen & Adviseurs – ’s Hertogenbosch en Vlijmen
Kooijman Autar Notarissen – Rotterdam
Linders Notarissen – Breda
Pigmans Ras Janssen Notarissen – Eindhoven
TeekensKarsten advocaten en notarissen – Leiden
VPVA notarissen| adviseurs| mediators – Ede, Lunteren, Bennekom en Wageningen
Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen – Doetinchem
Vechtstede Notarissen – Hardenberg, Dalfsen en Nieuwleusen
VBC Notarissen – Amersfoort en Nijkerk
Vrijthof notarissen – Maastricht
Westland Partners – Naaldwijk en Wateringen
Deze kantoren hebben een brede notariële praktijk en specialisten in huis op ieder deel van het notarieel juridische werkterrein.
Uiteraard tref je meer specifieke informatie op de websites van de verschillende kantoren.

Wat betekent NICO voor jou?
NICO laat je graag kennismaken met notariskantoren waar zowel de meer traditionele rol van de notaris wordt vervuld, als ook die van juridisch en deels fiscaal (partij)adviseur van de cliënt. Via NICO kun je solliciteren naar een studentstage of kan een kantoorbezoek geregeld worden. Ook zijn er verschillende NICO kantoren die tentamentrainingen geven en daarmee bijdragen aan jouw notariële opleiding.

Stage lopen of werken bij een NICO lid
Er is altijd wel een NICO kantoor bij jou in de buurt. Wil jij kennismaken, stage lopen of solliciteren? Neem dan contact op met het kantoor van jouw keuze of met Helma Koelman van Doornik: 010 – 285 88 28, info@niconotarissen.nl

Meer info over NICO Notarissen vind je op www.niconotarissen.nl en op Facebook.

Bedrijfsprofiel Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn

Pels Rijcken. Midden in de maatschappij
Werken bij Pels Rijcken betekent dat je regelmatig de voorpagina haalt. Want we doen zaken die grote impact hebben op het dagelijks leven. Bijvoorbeeld op het gebied van milieu, gezondheidszorg, infrastructuur, ondernemen of cassatie. Niet vreemd, want naast dat de Staat een belangrijke cliënt is, treden wij ook veel op voor grote commerciële bedrijven. Kortom, we staan als top 10-kantoor, met ruim 300 medewerkers echt middenin de maatschappij.

Passie voor inhoud
Passie voor juridische inhoud en vakmanschap, dat is wat ons drijft. Alleen dan kun je meesterlijke kwaliteit leveren. De advocaten en notarissen van Pels Rijcken werken in een van de negen secties, waarin vrijwel alle rechtsgebieden vertegenwoordigd zijn. Als full service kantoor staan we regelmatig in de rechtszaal. Procederen, pleiten... het echte werk. Van de kantonrechter tot aan de Hoge Raad.

Jouw ontwikkeling
Kennis van het recht. Wat kan er voor een advocaat of notaris nog meer belang­rijk zijn? Jouw persoon­lijke ont­wikke­ling, vinden wij. Dat je verschil­lende vaar­dig­heden en persoon­lijk leider­schap ontwik­kelt. Daarom heeft Pels Rijcken “De Verrijcking”. Een oplei­dings-prog­ramma gedurende je hele carrière; van stagiaire tot en met partner. Pels Rijcken is één van de weinige kan­toren dat zo’n uitgebreid ontwikkel­programma op maat biedt.

Ervaar het zelf
Maak persoonlijk kennis met Pels Rijcken. Dat kan op verschillende manieren:
• Volg een studentstage. Je draait dan twee maanden mee op ons kantoor. Een ideale manier om te onderzoeken welke stap je gaat nemen na je studie.
• Loop binnen tijdens een inhousedag om een kijkje te nemen in de advocatuur of het notariaat. Je maakt kennis met de praktijk, de sfeer en de mensen die werken bij Pels Rijken.
• Maak kennis op een informele wijze met kantoor door deel te nemen aan Pels Rijcken@noon; een maandelijkse informele lunchbijeenkomst. Tijdens de lunch schuif je aan bij diverse kantoorgenoten die al je vragen over de advocatuur of het notariaat kunnen beantwoorden.
• En natuurlijk is er mr. Z, onze jaarlijkse masterclass. Samen met je team moet jij de overwinning behalen voor je cliënt. Uitdagend, spannend en heel leerzaam.

Op onze website vind je alle informatie over deze activiteiten en kun je jezelf aanmelden. Bezoek ook onze Facebook- en LinkedInpagina. Wil je meer weten, neem dan contact op met één van onze recruiters.

Elisabeth Matthes
de.matthes@pelsrijcken.nl
070-515 3825

Tessa van de Loo
tem.vandeloo@pelsrijcken.nl
070 – 515 3249

Bedrijfsprofiel Stibbe

Werken bij Stibbe
Stibbe is een vooraanstaand internationaal advocaten- en notarissenkantoor met circa 300 juristen en vestigingen in Amsterdam, Brussel, Luxemburg, Londen en New York. Stibbe is een van de grotere kantoren in Nederland. Tot onze cliënten behoren overheidsinstellingen en toonaangevende, internationaal opererende ondernemingen in binnen- en buitenland. Daar onder bevinden zich grote mondiale spelers met noteringen aan de effectenbeurzen in Europa en de Verenigde Staten. Stibbe geeft haar cliënten deskundige juridische begeleiding op alle rechtsgebieden: van ondernemingsrecht, arbeids- en administratief recht tot fiscaal en notarieel recht. Na onze jarenlange alliantie met Herbert Smith en Gleiss Lutz is besloten om met beide kantoren de goede relatie in stand te houden en samen te blijven werken.

Rechtsgebieden
Corporate is in verschillende clusters ingedeeld. De overige rechtsgebieden zijn onderverdeeld in praktijkgroepen. Als junior-medewerker maak je deel uit van een van de clusters of praktijkgroepen.

Tijdens je stage ben je werkzaam binnen twee verschillende rechtsgebieden. Het is de bedoeling dat je ervaring opdoet in zowel de procespraktijk als de transactiepraktijk.

Onze advocaten en (kandidaat-)notarissen werken samen in de volgende clusters en praktijkgroepen:

Clusters

  • Mergers & Acquisitions / Private Equity
  • Corporate Litigation
  • Finance / Financial Markets Group
  • Energy / Industry

Praktijkgroepen:

  • Administrative Law / Real Estate
  • Employment, Pensions and incentives
  • Tax Law
  • EU / Competition / Regulated Markets
  • TMT / IP
  • Litigation

Tevens zijn er verschillende focusgroepen die door de organisatie heen lopen, zoals de focusgroep RETG (Real Estate Transactions Group), de FREG (Financial Reporting Expert Group) en de focusgroep Life Sciences & Health Care.

Stagemogelijkheden
(Internationale) student-stage en scriptiestage
Derde- en vierdejaarsstudenten krijgen de kans om bij Stibbe de advocatuur, het notariaat of de fiscale advocatuur te verkennen. Een stage bij ons kantoor duurt doorgaans twee maanden. In overleg kan dat korter zijn.

Je kunt bij Stibbe ook kiezen voor een ander type stage. Denk aan een scriptiestage, waarin je een stage combineert met het schrijven van een scriptie.

Tijdens de stage doe je veel praktische ervaring op. Je woont zittingen en praktijkgroepbesprekingen bij. Verder help je bij het voorbereiden van processtukken, het beantwoorden van rechtsvragen, het vervaardigen van conceptbrieven aan cliënten, advocaten en wederpartijen. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek. En vanzelfsprekend ben je van de partij bij kantooruitjes, lezingen en sociale activiteiten.

Tevens is het mogelijk om een internationale student-stage te lopen. Gedurende circa twee maanden loop je eerst een maand stage op ons kantoor in Amsterdam en vervolgens een maand in Londen of New York.

Voor een beperkt aantal studenten, dat ver van Amsterdam woont, is een kantoorappartement beschikbaar. De reis- en huisvestingskosten in Londen en New York worden voor je geregeld en betaald. Daarnaast ontvang je de Nederlandse stagevergoeding à 800 euro bruto per maand, vermeerderd met een cost of living factor.

Juridisch-assistentschap: werken naast studeren
Wanneer je als derde- of vierdejaarsstudent meer wilt dan een student-stage biedt Stibbe je de mogelijkheid te werken naast het studeren, namelijk door middel van het juridisch-assistentschap. Jaarlijks hebben we plaats voor juridisch-assistenten die voor minimaal vier maanden twee of drie dagen bij ons in dienst treden. De werkzaamheden van een juridisch-assistent zijn te vergelijken met die van een student-stagiaire of beginnend junior-medewerker. Zo leer je in de laatste fase van je studie de praktijk van de advocatuur of het notariaat nog beter kennen.

Activiteiten
Er zijn vele mogelijkheden om met Stibbe kennis te maken. Regelmatig vinden er kantoorbezoeken van studieverenigingen op ons kantoor plaats. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een Step Inhousedag en gedurende het jaar Praktijkdagen. Zo hebben wij afgelopen jaar de Praktijkdag Arbeidsrecht en Praktijkdag Bestuursrecht georganiseerd.

In het voorjaar vindt onze masterclass STBB2NY plaats. Verder zijn wij ook aanwezig bij banenmarkten en congressen waar je uiteraard met ons kunt kennismaken.

Interesse in werken bij Stibbe?
Solliciteer dan via een van de sollicitatieformulieren op www.werkenbijstibbe.nl of neem contact op met Margot Hospes, Campusrecruiter (telefoonnummer 020 5460 365).